Färg & synestesi – Artist in residence

Performance about being an artist on the road

En videoberättelse om att måla.

Synestesi betyder samtidig förnimmelse – en dans mellan hjärnans förmågor att tolka omgivningen och uttrycka sig. För mig finns ingen gräns mellan konstformer – inte heller mellan tankar, göromål, rörelse eller musik. Allt är samma sak..

Synestesi kallas även sinnesanalogi eller intersinnessamverkan.

Performing artist Malin Skinnar
Malin Skinnar performing artist

Jag har haft förmånen att vara ’Artist in residence’ på Motala kulturverkstad i K-ringen och skapat stora konsttryck, kollage och performance.

Kulturhuset är ett verkligt skaparhus som byggts om från anrik Konsumbutik till galleri med liten teatersal, verkstad och ateljéer. Här har många konstutövare möjligheten att utveckla sina ideer. 

K-ringen ligger i kulturstadsdelen Gamla Motala Verkstad och är skapad av ideella krafter varav flera bor i husen runt om K-ringen.

Jag och tryckmäster Leif O Pehrson skapar stora digigraphier. Det är ett fysisk samarbete där tusen ord för färger formuleras, texturer justeras och papper jongleras…. På stora rullar föds nya världar; snurrande – mullrande och sköna.

Malin Skinnar fine art prints, exhibition during Artist in residence

Jag valde att klippa i tu alla gamla målningar och har sen skapat nya verk. Likt ett pärlband av liv bildar nu de gamla konstverken ny konst – ett kollage ur verkligheten.

I år satsade vi på stora konsttryck, prints och digigraphier fyllda av färg, form och ljus…

Jag älskar dessa dagar i tryckstudion hos Leif och hans fru Annika. Akvarellarken mullrar av spänning när man rör vid dem, fyllda av jungfrufibrer tätt sammanpressade.

Under vistelsen på kulturverkstan   K- Ringen  så hade jag tillgång till alla salarna om natten; glasverkstan, galleriet och teatersalen. Teatern om än så liten inspirerade mig verkligen med sina strålkastare och svarta draperier och som tack till K-Ringen gjorde jag improviserade videoberättelser om själva skapandet

Jag gav även en  berättarföreställning om livet till vägs och massor av underbara människor från Motala och Vadstena kom för att lyssna. Det var en fin tid på som Artist i K-ringen. Jag fick så mycket värme av alla som kom förbi!

Alla tryck gjorda på Epson Fine Art print, Hahnemühle akvarellark i samarbete med Leif O PehrssonFotografera.nu i Motala.

Fine Art Prints Shop

Stora konsttryck för hotell och galleri
Malin Skinnar Spoken paper art
Fine Art Prints & Performance av Malin Skinnar
Contact

Gallery/Shop info@malinstoryteller.com

malinstoryteller homepage
Note

This is a notification of some sort.