UTRYMMET LOCKAR DRÖMMARE

arbeta digitalt från vilken skogsglänta som helst

Jag ville gå till sjöss, men efter långseglingar under fyra år är jag överbevisad om att min extrema sjösjuka är obotligt så skog och fjäll har fått ersätta det stora blå. Jag inser dessutom att jag är friare i mitt arbete med husbilen som plattform än ombord på en skepp. Arbete i städer är smidigt och jag kan ha möten varhelst jag landar. Lyckan att även kunna arbeta digitalt från vilken skogsglänta som helst har gjort husbilen till en oersättlig ateljé.

Arbete i husbilen

liksom kojorna i skogen

När vänner kommer på besök eller rättare sagt, när jag kommer till deras uppfart blir husbilen snabbt en trivsam mötesplats.
Det minimala och ljusa utrymmet lockar fram något drömskt hos många och samtal om livet verkar alltid bubbla upp. Husbilar är lite som de kojor man byggde som barn och jag har märkt att alla jobbmöten blir avslappnade och gynnar fokuserad bredtänkande kreativitet. Likaså festerna. De blir mjuka och uppsluppna i den lilla hyddan med jam och eftertänksamma konversationer.

Husägaren kommer med kaffe på bricka

inget bök med kuddar och hit och filtar dit

Jag bebor alltså en rullande etta. I denna snabba bostad har jag en smidig andravåningen i form av en bädd. Med en liten knapptryckning förändras rummet från vardagsrum till sovrum och en stor härlig säng svävar ned över sittgruppen. Det är välkomnande och färdigbäddad. Som ett litet hotell med takfönster mot Vintergatan. Inget bök med kuddar och hit och filtar dit, vikningar och trassel.

taksäng i husbil

smart teknik, modern utveckling och digital nomadism

Husbilen är min ateljé, mitt kontor, mitt bo och min ro. Den är en viktig bas i mitt erövrande av kunskap inför digital nomadism och jag har för avsikt att berätta lite mer om ett tag. Just på min onsdagsblogg handlar det om livet till vägs på alla plan. Bilden, tekniken och upplevelserna. Hela detta projektet att till hundra procent bosätta mig mobilt gör hjärnan fullt påkopplad på modern utveckling och smart teknik. Saker jag inte hade en aning om innan är plötsligt vardag för mig. Den som bebor liten yta måste välja såväl sina steg som pinaler. Men litet är det inte. Bara annorlunda och väldigt spännande.

Dator och Ipad i husbilskontoret

en soffa av förarstolarna och ett papprör som träs mellan armstöden

Barn blir märkligt fridfulla här. Jag har skapat en soffa av förarstolarna och ett papprör som träs mellan armstöden och utvecklar nu den iden för att kunna producera smidig mekanik som passar fler bilar. Fällen från Ikea läggs över röret och vips har vi en en myshörna i förarhytten för långsagor och mjukbus. Bilen är liten men skam den som ger sig. Kurragömma har trots allt kunnat lekas med resultatet att två små tultungar faktiskt inte hittade varandra.

Soffa mellan förarstolarna i en husbil

enkelt med förbränningstoalett från Cinderella Eco

Här finns dusch, dieselvärme, kyl, frys och finfin förbränningstoalett från Cinderella. Om detta mästerverk berättar jag mer om senare. Jag har ett bord som är höj och sänkbart samt flyttbart på alla håll. Bra för gäster med tjocka magar eller gullungar som måste ha bordet nära sig. Midvintertid är bilen dock bara kontor då jag tömmer den på vatten för att inte behöva ständig uppvärmning. Jag skulle nog kalla det för en tresässongsbil med vintermöjlighet.

Förbränningstoalett ombord på husbil

För och nackdelar luft kontra vattenburet värmesystem

Bilen fungerar vintertid. Den är varm att köra, ligger fint på vägen och startar utan problem. For på ensliga vägar i snöstorm. Stannade på en parkering och sov över natten för att sen fara vidare. På så vis är det en vinterbil. Värmen håller för övernattning. Men för att bo året om i stillhet krävs andra värmesystem. I de flesta luftburna bilar fungerar hettan att värma med men det är tystare med vattenburet. Fördelen med luft är att det går fort och kostar ej mycket i uppvärmning. Man kan resa, stanna, slå på fläkten och röra sig utan ytterkläder i bodelen direkt. De vattenburna tar några timmar att få behaglig temperatur. Men stannar man på en plats är vattenburet att föredra. Isoleringen som håller värmen är a-o när det gäller energibesparing och där finns bara några få på marknaden som håller.

snöväg

Varje gång jag ger mig av är jag lugn. Som sugen på existensen. När jag stannar vet jag att jag snart är på väg igen. Jag trivs på det viset. Är lugnare var än jag slagit läger med vetskapen om att jag kan vakna på annat håll till nästa morgon. Jag trivs till vägs. Färdas genom skogar. Stannar vid en hembygdsgård. Knackar på. Går in… Får mig en livsberättelse serverad. Rikedom. Mitt val gör mig lycklig. En berättarskuta på fyra hjul. Mitt lilla torp med fartränder.

Husbil i vinterskrud

En berättare är egentligen mer lyssnare än förtäljare…

Malin Storyteller Logo

Små ytor lockar drömmare. Så fort de kommer in i min husbil ser jag hur det blir som en blixtrande aha-upplevelse av att det faktiskt går!