STORLEKEN ÄR ALLT

ville ha en smidig farkost och inget otympligt hemman

När jag bestämde mig för husbil var storleken avgörande. Den skulle vara som ett skepp på land. Inget otympligt hemman som ett hus utan en farkost. Jag ville ta mig upp i bergen och in i skogen. Kunna slå läger vid slott och koja. Stå på en parkering mitt i stan eller kunna köra vilse på skogsväg och sen kunna trixa mig åter utan vändplats… Jag ville inte vara hänvisad till camping och groteska ikeaparkeringar utan klä mig till snigel med speed.

Husbil vid havet.

den som spar hon har … en massa bekymmer kvar

Förvaringsutrymmena i min husbil är små men exakta och jag inser att den som spar hon har… istället en massa bekymmer kvar. Så det passar mig bra. Man behöver en radikal start som minimalist för att lära sig vad som behövs och inte. I badrummet som är rymligt för att vara litet, finns två garderober varav den ena går att öppna ut i det blå så kläder kan vädras ofta istället för att söndertvätta naturen. Jag har valt bort det mesta och men satsat på bra teknik och fiffiga lösningar som finns på marknaden.

Husbil på gröna äng

husbilen är fransk, chick och smidig

Min bil, Chausson Flash 510 är liten, bara strax under 6 meter och får plats i en parkeringsficka. Den vann pris för bästa kompaktbil 2014 och har allt jag behöver. Den är fransk, chick och snabb. Men jag kör i sakta gemak … Det går dock mycket lätt att köra om långtradare eller hålla trafikens flöde och slippa att andra drar om en på smala vägar. Men jag håller mestadels låg hastighet eftersom det spar på såväl diesel som miljön. Bilen drar under litern och har bra manöverpanel så nu lär bilen mig dessutom köra ekonomiskt.

Kvinna vid husbilsratten.

kura skymning utan troll under sängen

Det bästa men bodelens design är att den har plats för många gäster trots sina korta kabyss.Utan problem är vi 8 jammande musikanter runt bordet och 2 dansande i köket. Man får dansa tätt! Sängen hänger i taket. Osynlig och fin. Då festen är över och gäster lämnat sänks sovrummet ned och vacker stjärnhimmel ses genom takrutorna. Här är verkligen ett hjärterum på fyra hjul. Och om gullebarn behöver lägga sig så kan ”övervåningen” sänkas till hälften och matbordet inunder ändå fungera för långa härliga samtal in i skymningen. Det är märkligt nog fler barn som somnat tidigare i husbilens taksängen än hemmavid. Bilen är en och förblir drömmen om en koja och tryggheten med föräldrar istället för eventuella troll under sängen verkar passa de yngsta!