DESIGN SKAPAR STÄMNING

en fransk husbil i med hjärterum

Först kollade jag på underbara bautabilar, husbilar på nio meter med rum för kärlek, bad, matsal och garage … Jag till och med plats för kristallkrona. Och så blev jag ju på riktigt förälskad i en farkost med lila plyschsoffor, garderober och gyllene badrum. En amerikansk skönhet med leksaksblå skal.
Jag drömmer ännu om den amerikanska husbilen… Men med all rusningstrafik jag hamnat i och på alla småstigar jag tvingats bemästra så har en kompakt husbil varit rätt val för mig.

Ett kontor i husbilen

resenärers bästa knep

Man kan vara två boende i bilen men jag trivs bra allena eftersom detta även är mitt kontor. Förarstolarna går att vrida helt om och det går på något underligt vis att svänga på en femöring. Jag gillar kompakt living och stimuleras av att klura ut lösningar. En dag hoppas jag kunna designa min egen bil som innehåller allt jag nu inser kunde göras klurigare. Husbilar är en arkitektonisk utmaning som förvandlar de flesta passagerare ombord till smarta uppfinnare. Spännande på ställplatser att höra om alla resenärers bästa knep.

Kök i husbil

smart designade utrymmen skapar stämningar

Det där med mingel och umgänge är självklart i Frankrike och det märks att min bil är just Fransk. Jag är väldigt intresserad av hur utrymmen skapar stämningar och jag föll direkt för designen då jag öppnade dörren. En Chausson Flash 510. Denna husbil nästan doftar baguetter och man lägger märke till detaljer som visar arkitekts lust till umgänge. Under mina år i Frankrike då jag bodde i Bretagne var det kutym att laga för mycket mat eller fylla skålarna till bredden med snacks då man välkomnade till fest så ingen känner sig utanför. Inte som här där man begränsar sina bjudningar till de man redan känner och komplicerar livets små glädjeämnen med slutna sällskap.

Gäster på besök i husbilen

husbilen med hjärterum

Nyfikenheten på främlingar verkar större i många länder än här. Som att man ser främlingen som en gåva, kanske bärandes en historia eller två. Något man inte visste. Visst är det spännande att kulturella skillnader arkitekter emellan även präglar husbilars bodelsfunktioner prioritet och möjlighet! Chausson Flash 510 är ett pyttelitet kompaktbo med mycket ljus och hjärterum för flera. Heja Frankrike!

Barn och vuxna trivs i husbilen

jag bor numera i en sak istället för att förvara saker

För mig är detta val spännande på många vis. Jag lär mig nu hur mycket jag förbrukar och behöver. Jag ser exakt vad jag kostar och hur mycket vatten och el som går åt. Jag har dessutom slutat betala för att förvara saker. Jag bor istället numera i en sak. På torsdagar skriver jag om ”skiftestiden” mellan bofast och nomadliv, om livet till vägs och att omvandla en liten yta till ett nytt liv med mycket rymd! Välkomna att ta del av resan!

Skor utanför husbilsdörren

Malin Storyteller Logo

Jag betalar inte heller längre för att förvara saker. Jag bor numera i en sak istället.