Inlägg

Sångboken i mina händer

Singersongwriter sitter på sängen ocj komponerar låt med ett brev i handen. Illustration Malin Skinnar

studio och atelje i husbilen

Nu har jag Désirée Saarela-Portins CD och sångbok i mina händer! Jag fick äran att illustrera skivboken “Mellan Världar”. En hel bilderbok med hårt omslag.

Det är stort att få måla någons sånger. Jag har min ateljé i husbilen och inrättat liv efter mobilt skapande. “Mellan världar” är min fjärde illustrerade bok. Och en annan väntar nu på ritbordet.

Man illustrerar helt allena sen finns allt kvar i andras händer. Det är en märklig sak själva skapandet. Mycket naket och bart. Oskyddat.

En vibration av liv som blir en samling fokuserade uttryck.

Désirée Saarela är en kvinna med fantastiska visor sprungna ur Österbottens glesbygd.

Malin framför egna konsttryck

Malin Skinnars illustration av sången Byn

ROSENVISOR FRÅN ÖSTERBOTTEN

Marianne Maans & Desiree Saarela, Lördagens gäster på Husbilsscenen

Jag söker Europas Blues och Kvinnors Sång. Längtans, trånans, förväntans och hoppets visor. Smärtans. Jag kom till Österbotten med husbilen och fick de vackraste visor om kärleken. Vi satt framför en liten sjö i kvällssolen. Se min film med Marianne Maans som har sina rötter i den österbottniska fioltraditionen och rör sig mellan finlandssvensk och finsk folkmusik. Varsågoda .. två rosor.

O nu vill jag sjunga o glömma min smärta …

På min Lördagsblogg visar jag vänner från världens minsta scen. I slutet av filmen hör ni Desiree Saarelas rosenvisa. Jag och Desiree har denna vecka gjort klart alla illustrationer inför tryck av hennes sångbok. Finaste visor från Sundby Gård utanför Jakobstad.

Som livet är … en massa händelser, sen är det över …

Människans folkblues …