Marc Levengoods tv-team kom på besök i husbilen. Tetra med Maria Stellas, Anna Ottertun, Ingrid Brännström, Sanna Källman och värdinna Malin Skinnar.

SVT Sverige följde med  Världens minsta Kulturhus på husbilsturné längs västkusten. Snart kommer vi på en TV -apparat nära dig.  Mark Levengood leder programmet och det är en stor ära för oss att få vara med!

Under hela förra året målade  jag vaggsångsbilder till sångerskorna i Tetra.  Anna Ottertun, Maria Stellas, Ingrid Brännström och Sanna Kjellman ville skapa en visbok med sånger från hela världen.  Och det gjorde vi.

SVT Sverige följde for med oss runt på ringlande vägar längs en magisk skogssjö utanför Limmared medan kameramannen tålmodigt skrattade i kurvorna. Tetra kom ombord med sina sångskatter ur vår bok-cd Tussa Lulla.

Därefter kom en finurlig poet och till sist flamencovännen Ellen Pontara som gjort världens finaste film om att söka sångens källor. Fina dagar, snö,fokus, skratt och värme i Världens Minsta Kulturhus.

Världens Minsta Kulturhus
Ellen Pontara söker flamencons och jojkens samstämmighet
Flamenco i världens minsta kulturhus
Husbilen är ett Kulturhus som nu kommer på tv
SVT filmer på besök i Sveriges Minsta Kulturhus hos Malin Skinnar
SVT ombord i Malins rullande kulturhuset
Besök av SVT i Världens Minsta Kulturhus
Sveriges Televisions filmteam för programmet Sverige! av Marc Levengood, följde Världens Minsta Kulturhus i två dagar.

Sen reste Världens Minsta Kulturhus till Helsingborg för att möta kollegan på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Vi kulturhusarrangörer hade mycket att diskutera. Framförallt visioner och möjligheter med ett rörligt kulturhus, mång och barnkultur. Tänk hur lätt vi kunde samla barn under markisen och nyfikna i soffan.

Irene Grahn arrangerade massor av föreställningar och köpte gång på gång in mina berättarutställningar under 90-talet. “En resa in i Arktis gränstrakter” hette mitt berättarmuseum som jag turnerade land och rike med då. Då verkade Irene med scenkonst på KUB i city men drog vidare med sin stab  till nya Dunkers scen och konserthall.

Kollegor sen tjugofyra år möts ombord på rymdkapseln Världens Minsta Kulturhus och diskuterar alla projekt vi skapat under nittiontalet.

Jag vill gärna hitta möjligheter att skapa digitala svensk-arabiska berättelser med den store berättaren och regissören Mohamad Kheir Alaliwi från Damaskus som flydde till Sverige 2014 från Syrien.

Mohammed är en välkände röst från mellanöstern  och bor nu här hos oss i Sverige med sin familj. En man fylld av berättelser, sagor och legender med ett hjärta som sjunger.

Malin och Mohammed berättar tillsammans.

Mohamad Kheir Alaliwis teatergrupp Freden i Helsingborg bjöd in mig på en fantastisk repetition och följde sedan med ut till husbilen. Världens Minsta Kulturhus är väldigt litet med rymmer många!

Liten Yta Stor Rymd ger fantastiska samtal och möten. Jag är så glad att det äntligen fungerar allt jag drömde om. En rullande mötesplats på riktigt!

Malins husbil rymmer en hel teatergrupp.

Snön gnistrar och allting är vaket … det är nästan Mars månad och nya äventyr startar. Följ vårt äventyr på på Facebook https://www.facebook.com/malinstorytellers

Jag övar mig vidare på den digitala nomadismens väg och ser fram emot en fröjdefull vår. Välkommen ombord! Här är min Youtubekanal  https://www.youtube.com/playlist?list=PLXCEkqR-vbzlqcIGpNLKQ8Uas4d9FuoTU

Malin Skinnar söker berättelser längs vägen via dem hon möter med husbilen. www.malinstoryteller.com
Husbilen i ett isande vackert snölandskap med Malin Skinnar
Malin Skinnar www.malinstoryteller.com